Колона от платформи с тежка военна техника премина по магистрала Тракия

...
Колона от платформи с тежка военна техника премина по магистрала Тракия
Коментари Харесай

Колона танкове M1 Abrams впечатли шофьорите по магистрала Тракия

Колона от платформи с тежка военна техника мина по автомагистрала " Тракия " и впечатли водачите. Социалната мрежа се извърши със фотоси и клипове от конвоя, който е видян в сектора сред Сливен и Нова Загора.

Върху платформите се превозваха американски танкове  " M1 Abrams ", както и МТЛБ-та. От фрагментите се вижда, че бронираните машини са с необитаем камуфлаж.

Колоната от близо 20 транспортни средства, огромна част от които с гръцка регистрация, бе конвоирана от коли на " Военна полиция ". На предните стъкла на камионите пък имаше табели с надпис " НАТО ". 

В края на януари американският президент Джо Байдън утвърди изпращането на танкове " М1 Аbrams "  в Украйна.



M1 Abrams е единственият танк на работа в американската войска. Машината дебютира през 80-те години на предишния век и се оказва по-добра и надеждна от базовите руски танкове Т-72.

Американският танк е въоръжен с 120-милиметрово гладкоцевно оръдие, една 12.7-милиметрова картечница и две 7.62-милиметрови картечници.

Бронята е формирана от пластове от стомана, керамика, кевлар, специфични полимери и плочи от обеднен уран. Двигателят е газово-турбинен и има мощ от 1500 к.с. Проблемът на този вид мотори е високото количество топлота, което отделя. Теглото на танка е към 60 тона, а оптималната скорост - 72 км/ч.

Освен Съединени американски щати, с M1 Abrams са въоръжени Австралия, Египет, Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия, Мароко и Тайван. Въпреки, че американският танк е създаден в над 10 000 бройки, то болшинството от тях са в щатската войска. Знае се, че Украйна ще получи експортни версии, които са без плоча от убеднен уран.

 В колоната имаше и спомагателна техника
В колоната имаше и спомагателна техника
Снимка: Фейсбук / " Магистрала Тракия "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР